website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Noord-Ierse politie toont nieuwe beelden verdachte van doden journalist

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in moord op vrijdag 26 april 2019, 14:01

Herdenking op de plek waar Lyra McKee werd doodgeschoten in Londonderry

Herdenking op de plek waar Lyra McKee werd doodgeschoten in Londonderry - © Clodagh Kilcoyne / Reuters

Nieuws De Noord-Ierse politie heeft vrijdag nieuwe beelden vrijgegeven van de persoon die verdacht wordt van het doden van de 29-jarige journaliste Lyra McKee in de stad Londonderry op 18 april.

Op de beelden zijn in totaal drie mannen te zien. Politie-onderzoeker Jason Murphy zegt vastberaden te zijn de dader te vinden. “Ik denk dat mensen binnen de gemeenschap weten wie ze zijn. Ik vraag ze om naar voren te komen en ons te helpen.”

Meer dan 140 mensen hebben inmiddels informatie gegeven en videobeelden en foto’s gedeeld met de politie, maar de politie geeft aan meer nodig te hebben. Zo is ook het moordwapen nog niet gevonden.

De militante republikeinse groepering New IRA in Noord-Ierland gaf toe dat ze verantwoordelijk is voor de dood van McKee.

Eerder werden twee mannen aangehouden die in verband werden gebracht met het schietincident. Zij werden later weer vrijgelaten. Afgelopen dinsdag werd een 57-jarige vrouw gearresteerd. Wat haar betrokkenheid bij de zaak is, is nog onduidelijk. Er is inmiddels ook een beloning van 10.000 pond uitgeloofd voor informatie over de moord. Meer bij de BBC / NU.nl

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.