— vrijdag 26 april 2019, 14:01 | 0 reacties, praat mee

Noord-Ierse politie toont nieuwe beelden verdachte van doden journalist

Herdenking op de plek waar Lyra McKee werd doodgeschoten in Londonderry - © Clodagh Kilcoyne / Reuters

De Noord-Ierse politie heeft vrijdag nieuwe beelden vrijgegeven van de persoon die verdacht wordt van het doden van de 29-jarige journaliste Lyra McKee in de stad Londonderry op 18 april. Laatste wijziging: 26 april 2019, 14:02

Op de beelden zijn in totaal drie mannen te zien. Politie-onderzoeker Jason Murphy zegt vastberaden te zijn de dader te vinden. “Ik denk dat mensen binnen de gemeenschap weten wie ze zijn. Ik vraag ze om naar voren te komen en ons te helpen.”

Meer dan 140 mensen hebben inmiddels informatie gegeven en videobeelden en foto’s gedeeld met de politie, maar de politie geeft aan meer nodig te hebben. Zo is ook het moordwapen nog niet gevonden.

De militante republikeinse groepering New IRA in Noord-Ierland gaf toe dat ze verantwoordelijk is voor de dood van McKee.

Eerder werden twee mannen aangehouden die in verband werden gebracht met het schietincident. Zij werden later weer vrijgelaten. Afgelopen dinsdag werd een 57-jarige vrouw gearresteerd. Wat haar betrokkenheid bij de zaak is, is nog onduidelijk. Er is inmiddels ook een beloning van 10.000 pond uitgeloofd voor informatie over de moord. Meer bij de BBC / NU.nl

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.