Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 14 februari 2018, 13:40 | 0 reacties, praat mee

Nominaties World Press Photo of the Year 2018 bekend

De zes genomineerden voor de World Press Photo Award | WPP

De World Press Photo Foundation heeft de zes genomineerden onthuld die kans maken op de World Press Photo of the Year. De Ierse fotograaf Ivor Prickett is tweemaal genomineerd, voor werk dat hij schoot in Irak.

De Australische fotograaf Patrick Brown maakte een indringende en verstilde foto van verdronken vluchtelingen in Myanmar. De Britse fotograaf Toby Melville was kort na een aanslag in Londen ter plaatse en maakte een foto van de nasleep.

De Amerikaanse fotograaf Adam Ferguson portretteerde een meisje dat de haar opgedrongen zelfmoordmissie weigerde uit te voeren en om hulp vroeg. De Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt maakte een foto van een demonstrant die in brand staat: spectaculair in zijn gruwelijkheid.

Alle genomineerden staan op deze pagina, inclusief inzendingen voor andere categorieën. Het is de 61e keer dat de World Press Photo-wedstrijd wordt georganiseerd. Op 12 april worden de winnaars in Amsterdam bekend gemaakt.

Bekijk meer van

World Press Photo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.