— donderdag 6 november 2008, 09:51 | 0 reacties, praat mee

Nominaties Mercurs bekend

UPDATE Karin Swerink (Glamour), Erwin van der Zande (Bright) en Arno Kantelberg (Esquire) maken dit jaar kans op de titel Mercur Hoofdredacteur van het Jaar. De titel Tijdschrift van het Jaar gaat naar Libelle, JAN, Quest, Psychologie Magazine of Playboy. Dat heeft de jury van de Mercurs donderdag bekendgemaakt. De winnaars worden 8 december tijdens een gala-avond bekendgemaakt.

In de categorie Reportage van het Jaar zijn genomineerd: Revu (bij de familie Karadzic), Viva (400 succesvrouwen), Hide & Chic (in de voetsporen van prins Bernhard), HP/De Tijd (huiswerk maken met Abdel) en onzeWereld (onder Chinezen).

De prijs voor Crossmediaal concept van het Jaar gaat naar Fancy/Tina, ELLE, Televizier, Veronica Magazine of Vriendin. De Lancering van het Jaar gaat tussen Oog, Grazia of Donald Duck.

Om de titel Cover van het Jaar strijden La Vie en Rose, LINDA., Mister Motley, Quote, Revu en VPRO Gids. De Artdirector van het Jaar gaat naar 101Woonideeën, ELLEgirl, LINDA., of Revu. Verder zijn er nog nominaties voor de Marketingactie van het Jaar en de Tijdschriftenretailer van het Jaar. Pikant is dat de printeditie van ELLE­girl inmiddels van de markt is gehaald door de uitgever.

Dit jaar wordt ook nog een oeuvreprijs, de Mercur d’Or, uitgereikt. De organisatie kijkt nu al tevreden terug. Er waren meer inzendingen dan ooit en het is gelukt kleine uitgevers erbij te betrekken.

Bekijk meer van

Mercurs

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.