— donderdag 8 augustus 2013, 11:27

Nominaties Big Brother Award bekend

De nominaties voor de Big Brother Award zijn bekendgemaakt. De winnaar die het afgelopen jaar het grofst de privacy heeft geschonden wordt op 29 augustus in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bekendgemaakt. De drie genomineerden voor de publieksprijs zijn Minister Ivo Opstelten, vanwege zijn hackvoorstel, zijn plannen voor kentekenregistratie en een hele reeks andere voorstellen en uitspraken waaruit zijn desinteresse voor privacy blijkt. De geheime diensten NSA & AIVD, vanwege de massale surveillance van onschuldige burgers wereldwijd via Prism en andere programma's en betalingsverwerker Equens, vanwege het plan om pingegevens van klanten door te verkopen. Naast de publieksprijs zal er door Bits of Freedom, in overleg met een groep deskundigen, ook een expertprijs worden uitgereikt. De kanshebbers op deze award zullen in de aanloop naar het prijzengala bekend worden gemaakt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.