— donderdag 8 maart 2012, 10:03 | 0 reacties, praat mee

Big Brother Awards uitgereikt

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft een Big Brother Award gekregen in de categorie personen, omdat ze bezwaren tegen het elektronisch patiëntendossier terzijde heeft geschoven. De Big Brother Award, de prijs voor de grofste privacyschenders van het afgelopen jaar, wordt jaarlijks uitgereikt door burgerorganisatie Bits Of Freedom, voorvechter van digitale privacy. Het Korps Landelijke Politiediensten kreeg in de categorie overheid een Big Brother Award. De dienst was daarvoor genomineerd omdat een paar keer software is gebruikt die op afstand geïnstalleerd kan worden op computers van verdachten. De organisatie Bits of Freedom reikt de prijzen elk jaar uit aan mensen en organisaties die de privacy schenden.

Facebook won in de categorie bedrijven omdat dat sociale netwerk de privacy van de gebruikers zou schenden.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) kreeg de publieksprijs. De staatssecretaris won volgens de organisatie ‘vanwege zijn niet aflatende inzet om privacywetgeving af te zwakken’.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.