— woensdag 23 oktober 2019, 12:59 | 0 reacties, praat mee

Meer bereik en jonger publiek voor mediamerken door toename digitaal lezen

NOM Mediamerken 2019-III

Digitale kanalen van kranten trekken niet alleen meer lezers, ze verjongen het lezersprofiel bovendien. De helft van het bezoek aan nieuwsmedia is online. Ruim de helft van dat bezoek komt van lezers van 13-49 jaar, meldt koepelorganisatie NDP Nieuwsmedia op basis van cijfers van NOM Mediamerken 2019-III.

“Trouw en NRC hebben op maandbasis relatief het grootste aantal digital only-lezers. Twee op drie lezers laten zich op deze wijze door deze nieuwsmerken bedienen. AD heeft de grootste groep crossmediale lezers (22 procent) die het mediamerk zowel digitaal als in print volgen. Voor Metro blijft de gedrukte uitgave het belangrijkste kanaal naar de lezers. Ruim driekwart van het bereik komt dankzij de krant tot stand”, stelt NDP Nieuwsmedia.

Zeven nieuwsmerken in de NOM-rapportage hebben een bereik dat boven een miljoen uitstijgt. AD en De Telegraaf hebben met 8 miljoen bereik de meeste lezers. Het bereik van ADR Nieuwsmedia (AD, Brabants Dagblad, BN DeStem, Tubantia, PZC, Eindhovens Dagblad en de Gelderlander) telt maandelijks zelfs meer dan 10 miljoen dertienplussers. Meer bij NDP Nieuwsmedia

Bekijk meer van

NOM NDP Nieuwsmedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.