uitreiking JvhJ 2021

— maandag 8 augustus 2011, 10:54

NMa blokkert voorlopig overname Caiway

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) staat voorlopig niet toe dat telecombedrijf KPN het kabelbedrijf Caiway overneemt. Na een zogeheten eerste onderzoek in de meldingsfase stelt de NMa dat een overname betekent dat het kabel- en kopernetwerk in het verzorgingsgebied in dat geval in één hand komt. Voor consumenten is er dan op het gebied van televisie, internettoegang en vaste telefonie minder keuzevrijheid. De NMa wil meer onderzoek verrichten voor het - over maximaal 13 weken - een definitief besluit velt. Caiway-eigenaar CIF had aan KPN de voorwaarde gesteld dat bij een overname het (toekomstige) glasvezelnet voor derden wordt opgengesteld. De NMa twijfelt of potentiële concurrenten van KPN/Caiway een voldoende interessant aanbod krijgen om diensten via dat net aan te bieden. Zolang de NMa geen besluit heeft genomen, staat het sein voor een overname van Caiway op rood. Melding NMa

Bekijk meer van

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.