e learning nvj

— maandag 16 november 2020, 10:30 | 0 reacties, praat mee

NLPO wordt enige sectororganisatie lokale omroepen

© NLPO

De stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) is vanaf nu de enige sectororganisatie die de belangen van de lokale publieke omroepen gaat behartigen. De 240 omroepen hebben daar afgelopen weekend met grote meerderheid toe besloten. De Organisatie Lokale Omroepen Nederland (OLON) verdwijnt.

De uitdagingen van de NLPO zijn niet mals: Twee derde van de omroepen verkeert in financiële nood. Daarnaast is er toenemende belangstelling voor het nieuws van dichtbij, waardoor er van alle kanten aan de omroepen wordt getrokken.

Marc Visch, directeur van de NLPO, ziet daarin een toenemende verantwoordelijkheid: “Het helpt natuurlijk als er één duidelijk en goed georganiseerd aanspreekpunt is voor partijen. Overigens niet alleen als het gaat over geld, maar bijvoorbeeld ook over de wettelijke taak, technische voorzieningen en samenwerking binnen het bestel.”

De NLPO organiseert binnen de sector inspraak en zoekt naar overeenstemming en draagvlak door middel van een College van Omroepen. Omroepen hebben een stem in de standpunten en visie. Meer bij NLPO

Bekijk meer van

OLON NLPO Marc Visch lokale omroep

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.