— vrijdag 15 april 2011, 15:40

OLON boos over uitspraak CvdM

OLON, de branchevereniging van lokale omroepen, heeft met onbegrip gereageerd op een recente uitspraak van het Commissariaat voor de Media (CvdM), waarin wordt gesteld dat kosten die kabelaar Ziggo voor digitale doorgifte in rekening brengt, niet onredelijk zijn. Het Commissariaat is niet van plan handhavend op te treden. Omroep Schagen FM had geklaagd over de hoogte van het bedrag; Ziggo vraagt voor digitale doorgifte 7918 euro, dat in 38 maandelijkse termijnen voldaan kan worden. Struikelblok is dat digitale doorgifte met technische eisen samenhangt: Ziggo schrijft een bepaalde technische oplossing voor, terwijl volgens OLON er ook goedkopere oplossingen denkbaar zijn. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 20:09

In het analoge tijdperk stond het omroepen vrij zelf te bepalen hoe het signaal werd aangeleverd. Volgens het Commissariaat is het te begrijpen dat Ziggo van de circa 170 lokale mediabedrijven die het moet doorgeven verwacht dat ze hun signaal op uniforme wijze aanleveren.

Daarnaast is het volgens de uitspraak duidelijk dat Ziggo bij het voorschrijven van een technische oplossing niet over één nacht ijs is gegaan.

OLON-voorzitter Martijn Vroom: “Ziggo vraagt de lokale publieke omroep 3500 euro entree-fee en ook nog een honderdje of vier per maand als contributie. Dat is onbetaalbaar, helemaal als je je realiseert dat veertig procent van de lokale publieke omroepen nul euro krijgt van hun gemeente.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.