basis naar compleet

— dinsdag 25 augustus 2020, 13:24 | 0 reacties, praat mee

Nikki Sterkenburg zegt de journalistiek voorlopig vaarwel

Journalist Nikki Sterkenburg neemt na 10 jaar journalistiek een pauze en weet niet zeker of die ooit zal eindigen. Via haar Twitter-account laat ze weten dat de journalistiek niet meer te combineren is met haar onderzoeks- en advieswerk en het tijd is een nieuw hoofdstuk te beginnen. Laatste wijziging: 26 augustus 2020, 09:39

Ook schrijft ze dat ze 70 procent van haar tijd aan journalistiek besteedt, terwijl het maar 25 procent van de omzet uitmaakt. Volgens haar zijn er zoveel andere leuke dingen te doen waar de vergoeding vele malen hoger is. Daarbij verwacht ze dat er binnen de journalistiek nog harde klappen gaan vallen als gevolg van de coronacrisis.

Over hetgeen ze vanaf september gaat doen, wil ze niets kwijt. Ze werkt momenteel aan haar proefschrift en er zal binnenkort een boek van haar uitkomen over radicaal- en extreemrechtse bewegingen. Bovendien zullen er tot eind december nog enkele artikelen van haar verschijnen in Vrij Nederland.

Sterkenburg studeerde Nederlands, Journalistiek en Islam in de Moderne Wereld. In 2010 werd zij misdaadverslaggever bij de Nieuwe Revu en aansluitend werkte ze als onderzoeksjournalist bij Quote en bij Elsevier. In 2011 won zij de Studentenluis voor haar interview met Richard Korver en in 2017 sleepte ze met haar reportage over alt-right de Mercur voor Tijdschriftreportage van het Jaar binnen. Haar eerste boek, over ex-jihadist Dennis Abdelkarim Honing, verscheen in 2015 bij uitgeverij Querido.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.