website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nikki Sterkenburg verruilt Elsevier voor FTM

Linda Nab — Geplaatst op maandag 5 november 2018, 11:06

© TRIK

Nieuws Onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg vertrekt na een aanstelling van vijf jaar bij Elsevier Weekblad. Ze gaat als freelancer verder, en zal per 1 januari aan de slag gaan voor Follow the Money (FTM).

Oprichters Arne van der Wal en Eric Smit van Follow the Money zijn verheugd over de komst van Sterkenburg. ‘Met haar ervaring en bewezen staat van dienst is zij een grote verrijking van ons team onderzoeksjournalisten. Haar komst past in onze strategie om een team te bouwen met een groot aantal ervaren en gedreven onderzoeksjournalisten. Met Sterkenburg is Follow the Money weer een stap dichterbij de verwezenlijking van haar droom om hét platform voor onderzoeksjournalistiek in Nederland te worden.’

Sterkenburg gaat zich bij Follow the Money vastbijten in een aantal langlopende dossiers zoals terrorismefinanciering en grootstedelijk beleid.

Sterkenburg (1984) studeerde Nederlands, religiestudies en journalistiek. Sinds 2010 werkt ze als journalist. Ze begon haar carrière bij Nieuwe Revu en Quote. In 2013 kwam ze in dienst bij Elsevier Weekblad. Daar schreef ze veel over radicalisering, extremisme en terrorisme. In 2015 verscheen het boek Ongeloofwaardig, hoe ik mezelf radicaliseerde n daarvan terugkwam, dat ze met ex-jihadist Dennis Honing schreef. Momenteel promoveert ze ook aan de Universiteit Leiden op motieven van radicaal- en extreemrechtse activisten in Nederland. Voor haar reportage over de Nederlandse Alt-Right beweging won ze in 2017 de Mercur voor Tijdschriftreportage van het Jaar.

Lees ook het interview dat Villamedia in 2015 had met Sterkenburg: ‘Geen mensen zulke lange tenen als jihadisten’

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.