— donderdag 26 oktober 2023, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Niki Korteweg (NRC) Europees wetenschapsjournalist van het jaar

Niki Korteweg in Freiburg. Aan de prijs is een geldbedrag van duizend euro verbonden. | Anne van Kessel / NRC

NRC-journalist Niki Korteweg is in het Duitse Freiburg uitgeroepen tot Europees wetenschapsjournalist van het jaar. Korteweg was genomineerd voor drie stukken die in het Wetenschap-katern van de krant zijn gepubliceerd. Laatste wijziging: 26 oktober 2023, 11:12

Voor haar artikel Hoe diepe hersenstimulatie een man van zijn angst afhielp, over breinstimulatie via dunne eletroden in het brein om psychische aandoeningen te behandelen won Korteweg eerder dit jaar de VWN-publicatieprijs 2022.

De VWN stuurt traditiegetrouw de winnaar van zijn publicatieprijs ook in voor de European Science Writer of the Year-wedstrijd.

Andere genomineerde stukken van Korteweg handelden over de huidige kennis binnen de medische wereld met betrekking tot long covid en een interview met Nobelprijswinnares Katalin Karikó, wiens onderzoek met collega Drew Weissman fundamenteel was in het ontwikkelen van moderne mRNA-vaccins.

Korteweg is sinds 2019 in vaste dienst bij NRC, waar ze sinds 2002 als freelance wetenschapsjournalist voor werkte. Meer bij NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.