data als kans

— donderdag 19 november 2020, 13:09 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse nieuwssites profiteren van Amerikaanse presidentsverkiezingen

Een verkiezingsdebat tussen Donald Trump en Joe Biden, afgelopen september | Reuters

De twee grootste nieuwsplatformen van Nederland hebben flink geprofiteerd van de spannende Amerikaanse verkiezingen. Zowel NU als AD hebben een flinke stijging van hun bezoekersaantallen genoteerd. Laatste wijziging: 19 november 2020, 15:53

NU.nl, die zich bij monde van hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman al tot ‘winnaar van de verkiezingen’ uitriep, zag een stijging van 23 procent aan bezoekers in de periode 3 t/m 7 november. Het ging daarbij om een gemiddeld aantal van 45.617.839 pageviews.

AD.nl noteerde volgens Chef Digitaal Jaap van Zessen in dezelfde periode een groei van 9 procent. Op de verkiezingsdag zelf had de website 21 procent meer bezoekers dan gemiddeld in de maand oktober. Van Zessen maakt daarbij wel de kanttekening dat er op die dag ook een persconferentie rond de nieuwe coronamaatregelen was. Verdere cijferonderbouwing heeft Villamedia niet ontvangen.

Ook de NOS is om een analyse van hun bezoekersaantallen gevraagd, maar op dat verzoek heeft Villamedia geen reactie ontvangen. Mocht dat nog gebeuren, zullen we dit artikel aanvullen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.