persmonitor_press_unlimited

— vrijdag 12 mei 2006, 09:59

Nieuwe WOB kiest overheidsperspectief

Uit het voorontwerp voor de nieuwe Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) blijkt dat het ontwerp een veel bredere regeling van het gebruik en de openbaarheid van overheidsinformatie bevat dan de huidige WOB. Het introduceert een aantal aanvullingen op de openbaarheid, zoals openbaarheid van adviezen van de Raad van State op wetsvoorstellen, voordat de regering deze aan de Tweede Kamer heeft aangeboden. De regeling zou ook van toepassing worden op toezichthouders zoals de Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiële Markten. Naast deze verruiming van de openbaarheid komt het ontwerp ook met een aantal nieuwe weigeringsgronden, waarvan de meest opmerkelijke zijn "de handhaving van de openbare veiligheid" en "de voorkoming van strafbare feiten". Het voor ontwerp wordt besproken op een symposium op 19 mei 2006 in Den Haag en moet in juli aan minister Pechtold worden aangeboden. Bron: Bits of Freedom, lees hier het hele artikel

Bekijk meer van

Bits of Freedom
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.