— woensdag 26 mei 2010, 09:10

Bits of Freedom: ‘Verhagen hypocriet’

Voorvechter van digitale privacy Bits of Freedom noemt het hypocriet dat demissionair minister van Buitenlandse Zaken Verhagen met zijn Franse ambtgenoot ten strijde trekt tegen buitenlandse internetcensuur, terwijl hier in Nederland door het ministerie van Justitie óók aan een internetfilter wordt gewerkt, zonder juridische waarborgen. Bits of Freedom wijst op het feit dat het filter in Nederland wordt gerealiseerd in (niet openbare) gesprekken met providers, niet op basis van wetgeving. Er worden zwarte lijsten gehanteerd, waarbij sites die zich op een dergelijke lijst geplaatst zien, momenteel geen verweer of beroepsprocedure hebben. "Wij roepen minister Verhagen op om deze rampzalige plannen van zijn partijgenoot [Hirsch Ballin] te stoppen, in plaats van dictatoriale regimes langs een meetlat te leggen waar Nederland zelf schandalig slecht bij afsteekt."

Bekijk meer van

Bits of Freedom

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.