banner festival 23

— maandag 4 juli 2022, 10:06 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe uitgeverij Murrow richt zich op journalistieke titels: eerste drie auteurs bekend

Volkskrant journalist John Schoorl. - © ANP/HENRIETTE GUEST

Overamstel Uitgevers heeft een nieuwe journalistieke uitgeverij opgezet: Murrow. De uitgeverij wordt geleid door schrijver en journalist Casper Luckerhof en richt zich dus expliciet op journalistieke titels uit Nederland en Vlaanderen. De uitgeverij heeft met John Schoorl, Katrin Swartenbroux en Hans Hulst al drie auteurs in huis gehaald. Laatste wijziging: 6 juli 2022, 13:10

Volkskrant-journalist Schoorl wil eind 2023 zijn boek over ondernemend Nederland presenteren. Swartenbroux, journalist van De Morgen, begint aan een essaybundel over dilemma’s van de milennialgeneratie, die door de uitgever Joan Didion-achtig wordt genoemd.

Hulst tot slot zal als Myanmar-kenner zijn memoir samenstellen en beschrijven hoe hij als inwoner van het land op de vlucht sloeg voor de junta.

‘Ik vind het een geweldige eer dat ik dit imprint bij Overamstel mag beginnen. Het journalistieke boek kan veel meer zijn dan een bundeling reportages, en dat wil ik met Murrow laten zien’, zegt Luckerhof in een persbericht van Overamstel. ‘Daarom ben ik heel blij met juist deze eerste drie auteurs, die samen al meteen een grote verscheidenheid aan stijlen belichamen.’

Luckerhof was de afgelopen drie jaar hoofdzakelijk bezig als buitenlandredacteur en literaire criticus bij de Volkskrant.

Bekijk meer van

Uitgeverij Murrow

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.