banner festival 23

— vrijdag 13 september 2013, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe Tieten

Afgelopen mei was het groot nieuws. Filmster Angelina Jolie liet weten draagster te zijn van het BRCA1-gen. Ze had daardoor een groot risico op borstkanker en liet om die reden haar borsten preventief verwijderen. En dat was een moedig besluit, vond het gros van de media. Laatste wijziging: 17 april 2014, 13:35

Voor filmmaakster Sacha Polak (Hemel) was het een onderwerp waar zij zelf al even mee bezig was. Ook zij heeft het gen en haar moeder stierf aan borstkanker toen ze nog maar 11 maanden was. In ‘Nieuwe Tieten’ schetst ze het dilemma waarmee ze worstelt. Laat ze wel of niet haar borsten amputeren? Hoe liggen haar kansen? En wat doet ze met haar kinderwens? Polak geeft zich letterlijk en figuur­lijk bloot. Had ze als maakster afstand genomen of een ander als hoofdpersoon gekozen, dan had ze waarschijnlijk nooit zo overtuigend de dilemma’s waar een vrouw met het BRCA1-gen mee worstelt, kunnen blootleggen. Door de camera (bijna) overal toe te laten, legt ze op prachtige wijze het hele heftige proces bloot. Dat resulteert in een van de meest indringende documentaires van het jaar.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.