— vrijdag 11 oktober 2013, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Boven de partijen

Titel en onderwerp (het politiek-publicitaire complex) stimuleren geen bestsellerstatus voor dit boek.

Het onderwerp lijkt uitgekauwd na de oneindige reeks van doorwrochte studies, afgewisseld door luchtiger werkjes, die er de afgelopen twee decennia aan zijn gewijd. De een nog clichématiger dan de ander, op een enkel pareltje na. Pieter van Os schreef zo’n pareltje, dat in dit geval ook aan het grote publiek is besteed. Waarom? Omdat alle dilemma’s waar politiek en media de afgelopen decennia mee worstelden er in samenkomen en schijnbaar luchtig worden ontrafeld. Met humor en met het schaamteloos etaleren van de eigen gebreken. Auteur Van Os laat hiermee zien werkelijk boven de partijen te zijn gaan staan. Hij ondergraaft een aantal hardnekkige clichés die over het Binnenhof bestaan. Mooi meegenomen is dat Van Os politieke wetenschappen studeerde en voor zijn boek enkele maanden onderzoek deed bij het Netherlands Institute for Advanced Study. Het levert een erudiet document op dat beide partijen serieuze handvatten verschaft om zich van hun ‘permanente wurggreep’ te ontdoen.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.