— donderdag 2 januari 2020, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe tafel moet Nieuwsuur wat dichterbij brengen

Nieuwsuur-presentatoren Petra Grijzen, Jeroen Wollaars, Mariëlle Tweebeeke en Eelco Bosch van Rosenthal. - © Foto: ANP

Vroeger op de avond (om half tien) en online zelfs op Instagram. Minder bestuurders, meer boeren. Nieuwsuur gaat flink op de schop in 2020, meldt NRC.

Hoofdredacteur Joost Oranje is huiverig voor het loslaten van tien uur: ‘De wetten van de tv stellen dat een vast tijdstip heel belangrijk is. De kijkers zijn gewoontedieren, die zitten nog met het tienuurjournaal van vroeger in hun hoofd.’ Tegelijk weet hij ook wel dat dit achterhaald lijkt: ‘Als je later inschakelt, kijk je met één druk op de groene knop vanaf het begin.’

Oranje heeft het vervroegde tijdstip van zijn programma aangewend om zijn programma wat op te frissen. Meest in het oog springend hierbij is de nieuwe tafel. Die is kleiner, waardoor de gasten en de presentator dichterbij elkaar zitten, en de afstand met de kijker kleiner wordt.

Nieuwsuur had tien jaar geleden gemiddeld 700.000 kijkers. De laatste vier jaar is dat gezakt tot onder de half miljoen. Vandaar dat ook Nieuwsuur zich op het web manifesteert. Daar werd onlangs nog Merlijn Ensing voor aangetrokken.

Meer bij NRC.

Bekijk meer van

Nieuwsuur

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.