— donderdag 5 augustus 2010, 13:43 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe slag in concurrentiestrijd kabelaars

Kabelbedrijven Ziggo en UPC dagen concurrent Tele2 voor de rechter wegens misleiding. Tele2 kondigde twee weken geleden aan ook kabeltelevisie te gaan aanbieden op het net van Ziggo en UPC. Het bedrijf lanceerde een campagne die volgens Ziggo suggereert dat alle gebruikers van de kabel die nu nog bij Ziggo of UPC zitten, voor vijf euro kunnen overstappen naar Tele2 en daar dezelfde diensten kunnen krijgen. Een woordvoerder van Ziggo geeft aan dat daar de schoen wringt: "Tele2 biedt in haar advertentiecampagne alléén analoge televisie via de kabel aan, zonder dat duidelijk te zeggen.” Toezichthouder OPTA besloot in maart tot het openstellen van de kabelmarkt om meer concurrentie te creëren. Ziggo-topman Marcel Nijhoff stoort zich aan het feit dat een partij als Tele2, die zelf geen investering doet in infrastructuur, gratis kan ’staartrijden’ op de investeringen van Ziggo. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.