— woensdag 14 januari 2009, 08:50

Forse groei digitale kabeltelevisie

Het aantal kijkers dat digitale televisie via de kabel kijkt, is in twee jaar tijd verdubbeld. Begin januari passeerden de gezamenlijke kabelbedrijven de mijlpaal van 2 miljoen huishoudens. De kabelbedrijven stellen dat de populariteit van platte televisies de voornaamste drijfveer is om digitale kabeltelevisie te nemen. "Kijkers verwachten op zo'n groot scherm scherper en kwalitatief beter beeld", aldus branchevereniging NLkabel. De kabelsector zegt de afgelopen jaren miljarden in het kabelnet te hebben geïnvesteerd, die het net onder meer geschikt hebben gemaakt voor supersnel internet volgens de zogeheten DOCsis 3.0-standaard. "Daarmee lopen we voorop in Europa", aldus Rob van Esch, directeur NLkabel. Voor dit jaar wordt een verdere groei verwacht.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.