basis naar compleet

— woensdag 26 augustus 2020, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe omroep ‘Bersama’ voor de Nederlands-Indische gemeenschap

Bersama, een nieuwe omroep die zich richt op de Nederlands-Indische gemeenschap, start een ledenwerfcampagne. Als voor 31 december 50.000 leden zijn geworven, kan de omroep beginnen met uitzenden. Omroep Bersama is een initiatief van filmproducenten Nadadja Kemper en San Fu Maltha, die beiden tot de Nederlands-Indische gemeenschap behoren.

De initiatiefnemers wijzen erop dat die gemeenschap uit bijna twee miljoen mensen bestaat. banden tussen Nederland en Indonesië ruim 400 jaar terug, maar er zou in de Nederlandse media weinig aandacht voor zijn. Bersama (Indonesisch voor ‘samen’, red.) is niet politiek en niet religieus van opzet.

“De omroep richt zich op een brede leeftijdsgroep, waarbij speciale aandacht gegeven zal worden aan de derde en vierde generatie. Om een zo groot mogelijke groep mensen in aanraking te brengen met het Nederlands-Indisch erfgoed, wil de omroep in oprichting wekelijks Nederlands-Indische culturele programma’s aanbieden via de televisie-, radio- en online-kanalen van de NPO”, aldus Bersama.

Generaties die in Nederland geboren zijn zouden volgens Bersama naar de oorsprong van hun wortels zoeken. De omroep wil bijzondere aandacht schenken aan de derde en vierde generatie. Meer bij Omroep Bersama

Bekijk meer van

Bersama

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.