banner anp

— dinsdag 3 september 2019, 09:19 | 1 reactie, praat mee

Nieuwe naam en huisstijl voor RTV Rijnmond

Algemeen directeur van Rijnmond Bert Klaver,hoofdredacteur Ib Haarsma en minister Slob - © Rijnmond

RTV Rijnmond gaat voortaan door het leven als Rijnmond. De regionale omroep lanceerde maandag een nieuwe huisstijl.

Minister Slob onthulde maandagmiddag het nieuwe logo. In het vernieuwde logo staat de letter ‘R’ centraal. Er komen volgens de omroep verschillende elementen uit de regio Rijnmond in terug. Zo is de ‘R’ opgebouwd uit een vloeiende ronde lijn als metafoor voor de Maas die de regio doorkruist. De buitenkant is hoekig en weerspiegelt het rauwe randje van de grote stad, terwijl de binnenzijde ronde ‘zachte’ hoeken heeft die staan voor het sociale menselijke aspect van de regio.

De nieuwe huisstijl gaat ook gepaard met de nieuwe koers die Rijnmond gaat varen. RTV voor Rijnmond verdwijnt. Dat is volgens de omroep logisch: de regionale omroep is ten slotte meer dan alleen radio en televisie. Via de verschillende online platforms bereiken de journalistieke verhalen de Rijnmonder meer dan voorheen. Daarmee staat Rijnmond dieper in de samenleving en weet wat er speelt.

Bekijk meer van

Rijnmond

Praat mee

1 reactie

Pieter Hubert, 3 september 2019, 15:56

Typisch voorbeeld van subsidieverspilling. Een nieuwe huisstijl die niets zegt over het doel of nut van de organisatie noch over haar activiteiten.
Dacht bij het zien dat de Rotterdamsche Verzekeringmij. een nieuw logo had gekregen….Dat een minister zich voor zo’n misplaatste onthulling leent. Alleen al het arrogante schrappen van “RTV” ! Heel dom.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.