Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 22 augustus 2017, 11:32 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe lokale krant voor Haarlemmermeer

© Rodi Media

Uitgeverij Rodi Media lanceert woensdag 27 september een nieuwe huis-aan-huiskrant in de regio Haarlemmermeer: Nieuwsblad Haarlemmermeer. De krant zal wekelijks verschijnen in een oplage van 55.000 exemplaren. Laatste wijziging: 22 augustus 2017, 11:40

Rodi Media geeft 24 huis-aan-huisbladen uit, voornamelijk boven het Noordzeekanaal, en in Haarlem en IJmuiden. Met Nieuwsblad Haarlemmermeer wil de uitgeverij haar verspreidingsgebied vergroten.

‘Je hoort vaak dat er gesneden wordt, maar wij gaan uitbreiden’, zegt Rodi Media-woordvoerder Christian Goethem. Het bedrijf kreeg van zowel lezers als adverteerders uit de regio signalen dat ze lokaal nieuws misten in het gebied tussen Haarlem en Amsterdam West, verklaart hij de plannen. ‘Dat kunnen wij goed opvangen.’

Voor de nieuwe huis-aan-huiskrant wordt tenminste één nieuwe fte geworven, die veel zal samenwerken met redacties van naburige huis-aan-huiskranten van Rodi Media.

De nieuwe lokale krant is geen voortzetting van het gelijknamige Nieuwsblad Haarlemmermeer dat werd uitgegeven door Buijze Pers. Die krant werd opgeheven. Eerder dit jaar maakte de lokale politiek in Haarlemmermeer zich nog zorgen over de pluriformiteit van de lokale pers. De burgemeester uitte zijn zorgen over de opheffing van Nieuwsblad Haarlemmermeer, de website Dichtbij en het aangekondigde ontslag van een kwart van de redacteuren van het Haarlems Dagblad in een ingezonden brief in laatstgenoemde krant.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.