website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nieuwe koers voor Brandpunt: op zoek naar de plus

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in programma op maandag 8 januari 2018, 08:01

Tom Kleijn, Liesbeth Staats en Henk van der Aa

Tom Kleijn, Liesbeth Staats en Henk van der Aa - © KRO-NCRV

Nieuws Brandpunt, de oudste achtergrondrubriek van Nederland, stopt. Na bijna zestig jaar verdwijnt het programma omdat een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe kijk op journalistiek, zo stelt de redactie in een persbericht. Maar het is niet helemaal het einde voor het programma.

Brandpunt gaat verder onder de titel Brandpunt+. Zowel online als op tv wordt Brandpunt+ een nieuw platform voor constructieve verhalen. Het programma stopt niet bij het signaleren van problemen en uitdagingen; het gaat nadrukkelijk op zoek naar het perspectief en mogelijke oplossingen.

De vaste verslaggevers van Brandpunt+, Henk van der Aa, Tom Kleijn en Liesbeth Staats, duiken in de thema’s van deze tijd en laten mensen aan het woord die nieuwe perspectieven bieden, die laten zien dat het ook anders kan. “Betekent dit dat Brandpunt+ een goednieuws-platform is? Nee, geenszins. Betekent het dan dat er op onze redactie louter blijhoofden rondlopen? Ook al niet. We vinden alleen dat het tijd wordt om via onze verhalen een volledig wereldbeeld te schetsen; dat het zoeken naar inspiratie even belangrijk is als het aankaarten van problemen.”

Vanuit de inhoud gaat de de redactie bepalen waar en hoe het verhaal wordt verteld: online of op tv, via short form of een blog, een tv-reportage van twintig minuten of een infographic. Of juist op meerdere platforms tegelijk. Volgens hoofdredacteur Journalistiek Hans Laroes is Brandpunt+ met deze veranderingen klaar voor de toekomst.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.