persveilig seminar

— maandag 8 januari 2018, 08:01 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe koers voor Brandpunt: op zoek naar de plus

Tom Kleijn, Liesbeth Staats en Henk van der Aa - © KRO-NCRV

Brandpunt, de oudste achtergrondrubriek van Nederland, stopt. Na bijna zestig jaar verdwijnt het programma omdat een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe kijk op journalistiek, zo stelt de redactie in een persbericht. Maar het is niet helemaal het einde voor het programma. Laatste wijziging: 8 januari 2018, 08:19

Brandpunt gaat verder onder de titel Brandpunt+. Zowel online als op tv wordt Brandpunt+ een nieuw platform voor constructieve verhalen. Het programma stopt niet bij het signaleren van problemen en uitdagingen; het gaat nadrukkelijk op zoek naar het perspectief en mogelijke oplossingen.

De vaste verslaggevers van Brandpunt+, Henk van der Aa, Tom Kleijn en Liesbeth Staats, duiken in de thema’s van deze tijd en laten mensen aan het woord die nieuwe perspectieven bieden, die laten zien dat het ook anders kan. “Betekent dit dat Brandpunt+ een goednieuws-platform is? Nee, geenszins. Betekent het dan dat er op onze redactie louter blijhoofden rondlopen? Ook al niet. We vinden alleen dat het tijd wordt om via onze verhalen een volledig wereldbeeld te schetsen; dat het zoeken naar inspiratie even belangrijk is als het aankaarten van problemen.”

Vanuit de inhoud gaat de de redactie bepalen waar en hoe het verhaal wordt verteld: online of op tv, via short form of een blog, een tv-reportage van twintig minuten of een infographic. Of juist op meerdere platforms tegelijk. Volgens hoofdredacteur Journalistiek Hans Laroes is Brandpunt+ met deze veranderingen klaar voor de toekomst.

Bekijk meer van

Brandpunt+ Brandpunt

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.