— dinsdag 7 september 2021, 10:44 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe functie voor Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje

Joost Oranje eerder dit jaar met presentator Mariëlle Tweebeeke tijdens de uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf

Joost Oranje (58) treedt later dit jaar terug als hoofdredacteur van Nieuwsuur. Hij wordt begin volgend jaar coördinator onderzoeksjournalistiek bij Nieuwsuur en NOS Nieuws.

Oranjes nieuwe functie komt voort uit de onlangs afgesloten alliantie tussen de NOS en de NTR. De twee taakomroepen willen de programmatische samenwerking binnen NOS Nieuws en Nieuwsuur intensiveren, waarbij onderzoeksjournalistiek een speerpunt is.

Oranje is sinds 2012 hoofdredacteur van Nieuwsuur. “Ik heb negen jaar met volle inzet de rubriek geleid en dat was een enorme eer”, zegt Oranje. “Nieuwsuur staat als een huis, dankzij een geweldige redactie. Maar routine moet je voor zijn. Ik heb bij Nieuwsuur, en daarvoor in de hoofdredactie van NRC, ruim 12 jaar hoofdredactiewerk mogen doen. Dat waren mooie, maar ook zware jaren. Nu is het tijd om weer dichter bij de journalistieke praktijk te staan. De onderzoeksjournalistiek heeft mijn hart. Dus deze nieuwe functie is mij op het lijf geschreven.” Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Nieuwsuur Joost Oranje

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.