word studentlid

— donderdag 10 februari 2022, 09:46 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe audiodienst Podimo start dit voorjaar

Nieuwe audiodienst Podimo start dit voorjaar
Podimo

Dit voorjaar start het van oorsprong Deense audio-streamingdienst Podimo (podcasts, audioboeken) in Nederland. Oprichter Morten Strunge werkte in het verleden als bestuurslid bij Blendle. In een recente investeringsronde werden tientallen miljoenen opgehaald, zodat uitbreiding mogelijk werd. Laatste wijziging: 10 februari 2022, 10:05

Podimo is al actief in Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Spanje en twintig landen in Zuid-Amerika. De dienst zegt zich vooral op inhoud te richten waar je iets van opsteekt of vermaak uit haalt.

Strunge wijst op de jaarlijkse groei van podcasts en daarmee een toegenomen omzet uit reclame rond postcasts, zo’n 1 miljard euro per jaar. Hij wijst verder op de populariteit van podcasts onder Nederlanders.

Hetzelfde cijfer (zo’n 25 procent) van de Nederlanders die weleens podcasts luisteren, was voor onderzoekers van het Reuters Institute juist het predicaat matig populair waard, in vergelijking met omringende landen.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.