word actief nvj klein

— woensdag 22 april 2015, 13:49 | 0 reacties, praat mee

Nieuw TMG-fonds; platte kwartaalcijfers

Bij de presentatie van de jongste kwartaalcijfers heeft uitgeefconcern Telegraaf Media Groep (TMG) aangekondigd dat bedrijf de positie "in het digitale domein willen versterken" door een samenwerking met Dasym Investment Strategies van Frank Botman, tevens groot aandeelhouder bij TMG. Dasym en TMG willen een fonds oprichten om samen te investeren "in de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve distributiemodellen en in ontwikkelbedrijven in kansrijke digitale domeinen." De samenwerking is bijzonder, omdat Dasym ook geïnteresseerd is in overname van diverse digitale uitgaven van TMG, waar TMG-topman Geert-Jan van der Snoek eind vorig jaar nog van stelde dat ze niet tot de kernactiviteiten behoren. Van een vooropgezet plan om die uitgaven naar Dasym over te hevelen is geen sprake, aldus Van der Snoek. Het te vormen fonds zou zich gaan richten op digitaal gokken, online spelletjes en gezondheid. "Inhoud en vorm is afgestemd op het moment, de plaats en het apparaat dat de consument kiest", aldus TMG. Laatste wijziging: 23 april 2015, 15:28

De opbrengsten bij TMG daalden met 5,7 procent naar 116,9 miljoen euro. Er werd het afgelopen jaar gestopt met minder renderende titels en de lopende kostenbesparingsmaatregelen betekenen dat het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal min of meer gelijk bleef. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 7,6 miljoen euro.

In de cijfers werd ook gerefereerd aan de reorganisatieplannen bij Landelijke Media, waarover veel onrust is binnen het bedrijf. “TMG hecht grote waarde aan een zorgvuldige voorbereiding en vooroverleg met leden van het management en de redactie. Dat vraagt tijd”, aldus TMG.

Meer bij Telegraaf Media Groep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.