onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 6 januari 2021, 15:38 | 0 reacties, praat mee

Nieuw internationaal discussieplatform ReNEWS wil journalisten laten reflecteren

© Pixabay

Zorgt politieke correctheid ervoor dat we onze vrijheid van meningsuiting verliezen omdat we als journalisten bang zijn voor negatieve reacties als we een tegengesteld geluid laten horen? Die vraag staat op donderdag 14 januari centraal bij de eerste virtuele bijeenkomst van het nieuwe online platform ReNEWS.

Het onlangs gelanceerde ReNEWS is een internationaal platform waar journalisten van over de hele wereld met elkaar in discussie gaan over kwesties die de journalistiek bezig houden. Het platform organiseert daarvoor ieder kwartaal een bijeenkomst. In eerste instantie vinden die bijeenkomsten virtueel plaats.

De bijeenkomsten staan in het teken van het vinden van blinde vlekken in de nieuwsverslaggeving. Kiest de journalistiek partij? Bij iedere conferentie schuiven zowel experts van binnen als buiten de journalistiek aan. Vanwege het internationale aspect van de virtuele samenkomsten is Engels.

Bij de eerste bijeenkomst wordt ingegaan op de vraag of cultuuroorlog invloed heeft op de wijze waarop media hun verhaal doen. Te gast zijn onder andere sociaal psycholoog Jonathan Haidt en journalisten Katie Herzog en Suzanne Moore. Tevens vindt een paneldiscussie plaats tussen Phil Chetwynd (chef wereldwijd nieuws bij AFP), Mapi Mhlangu (voormalig nieuwschef bij eNCA) en Francesca Unsworth (chef nieuws en actualiteit bij BBC News).

Een toegangskaart voor de online conferentie kost 18 euro, al is er ook een optie om gratis aan te schuiven.

Bekijk meer van

ReNEWS

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.