data als kans

— dinsdag 5 juni 2018, 10:16 | 0 reacties, praat mee

Nieuw h-a-h blad als antwoord op ja ja sticker Amsterdam

Als antwoord op het verbod ongevraagd drukwerk te verspreiden in Amsterdam komt er in de hoofdstad een nieuw huis-aan-huisblad genaamd City. Als het aanslaat wordt de krant ook in andere gemeenten gelanceerd waar een dergelijk reclameverbod van kracht wordt. Laatste wijziging: 5 juni 2018, 15:46

Sinds 1 januari mag er Amsterdam alleen nog reclamedrukwerk in de brievenbus als er een ja ja sticker op geplakt is. Dat heeft tot een flinke daling van het bereik van reclamefolders geleid en winkels merken dat in hun omzet.

Het bedrijf Groep Emiel de Jong uit Baarle Nassau springt in dat gat door een nieuw huis-aan-huisblad te beginnen. Zo lang daar hyper lokale informatie in staat, mag dat wel ongevraagd door de brievenbus, zolang er geen nee nee sticker op zit.

De krant krijgt in Amsterdam 4 edities en een oplage van 318.000. Bedrijven als Blokker, Kruidvat, Dirk en Seats and Sofas hebben toegezegd de start te ondersteunen.

De redactie van het huis-aan-huis blad wordt georganiseerd door Trusted Media Publishers van Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer.

Emmer: ‘In City vieren we het stadsleven. We hebben vier journalisten aangenomen die ons daarbij helpen. We hebben een magazine ontwikkeld en niet een nieuwskrant.’

De redactie moet minimaal tien procent omvatten van de uitgave wil het doorgaan voor een krant. City stijgt daar met 15 procent flink bovenuit.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.