word actief nvj klein

— maandag 2 november 2009, 11:47 | 1 reactie, praat mee

Nieuw bestuur voor Zilveren Camera

UPDATE De fotowedstrijd Zilveren Camera krijgt een volledig ander bestuur. Met voorzitter Hans Kouwenhoven nemen ook de secretaris en penningmeester afscheid. Het nieuwe bestuur zal voortaan uit zes leden bestaan, met Volkskrant-redacteur Arno Haijtema als voorzitter. Ook de wedstrijd zal een kleine verandering ondergaan. De leeftijd voor de Canon-aanmoedigingsprijs wordt verhoogd naar 35 jaar. Volgend jaar wordt het werkterrein vermoedelijk uitgebreid naar multimedia en de categorie Fotojournalist van het Jaar komt dit jaar te vervallen. Laatste wijziging: 2 november 2009, 12:50

Hans Kouwenhoven (60) was zeventien jaar bij de belangrijkste fotojournalistieke prijs van Nederland betrokken, waarvan de laatste dertien jaar als bestuursvoorzitter. ‘Tijd voor vernieuwing,’ vindt hij. Op dit moment draagt hij zijn taken over aan de nieuwe voorzitter, in de aanloop naar de verkiezing van de Zilveren Camera-winnaar van dit jaar.

Een jury van 25 leden buigt zich rond de jaarwisseling over alle inzendingen. Op 24 januari worden in het Haags Fotomuseum de winnaars in alle categorieën bekendgemaakt. Het oude bestuur zal dan officieel afscheid nemen.

Secretaris Werry Crone zal dan vervangen zijn door Edie Peters, hoofdredacteur van P/F en coördinator van de fotowebsite Photoq. Penningmeester Cees van Alten krijgt een vervanger in de persoon van Fred van der Ende, werkzaam voor computerfabrikant Apple. Verder treden als bestuursleden aan: directeur Haags Fotomuseum Wim van Sinderen, NRC-fotoredacteur Nicole Robbers en fotograaf Serge Ligtenberg.

Ook de wedstrijd zal een kleine verandering ondergaan. De leeftijd voor de Canon-aanmoedigingsprijs wordt verhoogd naar 35 jaar. Volgend jaar wordt het werkterrein vermoedelijk uitgebreid naar de multimedia. De categorie Fotojournalist van het Jaar komt dit jaar te vervallen. Volgens voorzitter Kouwenhoven blijven steeds minder fulltime en allround fotojournalisten over, als gevolg van de verschraling van fotobudgetten bij kranten en tijdschriften. ‘Het kringetje wordt steeds kleiner.’ Als alternatief wordt een nieuwe categorie geïntroduceerd: Fotoverhaal van het Jaar. ‘Het gaat om een soort documentaire, waarbij inzenders alle mogelijkheden kunnen benutten: foto, video, website, beeld en geluid.’

 

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

michael kooren, 7 november 2009, 15:22

Het is en blijft een curieuze zaak dat het bestuur van de NVF niet op de hoogte is, en wordt gehouden van dit soort veranderingen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.