noodfonds

— maandag 12 januari 2009, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Stoeiende tijgers beste krantenfoto

Een plaat van twee stoeiende tijgers in een opvangtempel voor tijgers in Thailand is de beste krantenfoto van 2008. Dat bepaalde de Krantenfoto Kinderjury zaterdag. De foto van het internationale fotopersbureau EPA werd gemaakt door Olivier Matthys. De foto is gemaakt bij een tempel waarvan de monniken zich hebben toegelegd op de opvang van tijgers waarvan de moeders zijn gedood. ,,Van sommige foto's vonden wij het heel belangrijk dat ze in de krant stonden, maar die vonden we minder mooi'', aldus een van de juryleden. De jury bestond uit 24 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland. In drie ronden kozen zij de beste foto uit tachtig platen in vijf categorieën. De fotoselectie was samengesteld uit inzendingen van de beeldredacties van bijna alle landelijke en regionale dagbladen. De winnende foto was ingestuurd door het Nederlands Dagblad.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.