— donderdag 22 juni 2023, 16:27 | 0 reacties, praat mee

New York Times: Vice Media mogelijk gered van faillissement

© ANP / Timon Schneider

Vice Media staat in de belangstelling van een groep kopers, waaronder vermogensbeheerder Fortress Investment Group. Daarmee zou het mediabedrijf gered kunnen worden van een faillissement. De groep zou een bod hebben gedaan van 225 miljoen dollar, melden ingewijden aan de New York Times. Laatste wijziging: 22 juni 2023, 16:28

Volgens hen zou het bod van de kopers als enige “gekwalificeerd” zijn, ook al was er sprake van meerdere biedingen. Dat betekent dat andere potentiële kopers niet voldeden aan de eisen die Vice Media had gesteld, vertelt een van de bronnen aan de New York Times.

Vice Media, dat een tijdschrift, website, televisie- en filmproductiebedrijf en platenlabel omvat, is ook in Nederland actief. Het bekendste product van de mediagroep is het tijdschrift Vice. In april was er nog een ontslagronde, drie weken voordat het mediabedrijf een aanvraag deed voor faillissementsbescherming. Dat is een soort uitstel van betaling.

Digitale mediabedrijven hebben het moeilijk doordat adverteerders snijden in hun uitgaven vanwege de onzekere economische vooruitzichten en hun marketingactiviteiten verschuiven naar Facebook, Google en TikTok. Diepgaandere journalistiek met veel eigen onderzoeksverhalen is vaak ook duurder dan andere vormen van digitale content, waardoor het een gemakkelijk doelwit is voor kostenbesparingen.

Bekijk meer van

Vice Media New York Times

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.