training eu starters

— vrijdag 30 december 2016, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Voorarrest Turkse schrijfster opgeschort

AFP / Ozan Kose

De Turkse schrijfster Asli Erdogan, die donderdag voor de rechter in haar thuisland verscheen op verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie, mag de uitspraak van de rechter in vrijheid afwachten. Erdogan werd in augustus gearresteerd, kort nadat de krant Özgur Gündem werd gesloten. Laatste wijziging: 30 december 2016, 09:24

De 49-jarige schrijfster, geen familie van de Turkse president Reçep Tayyip Erdogan, maakte deel uit van de adviesraad van de inmiddels verboden Koerdische krant. Met het bekleden van die functie wilde ze de persvrijheid in haar thuisland steunen.

Ook twee journalisten van de krant moesten voorkomen. De Turkse aanklagers zien hen het liefst levenslang achter de tralies verdwijnen. Volgens onderzoek van Human Rights Watch zijn er na de mislukte staatsgreep van 15 juli 169 kranten, uitgeverijen en tv-zenders gesloten in Turkije. Zo’n 150 journalisten zitten in de gevangenis. Meer bij de Volkskrant (betaalde link, via Blendle)

Bekijk meer van

Turkije Ozgur Gundem

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.