banner festival 23

— woensdag 25 november 2020, 08:38 | 0 reacties, praat mee

Netflix Spanje stuurt vanaf 2021 geen rekeningen meer uit Nederland

AP

Abonnees van streamingdienst Netflix in Spanje krijgen vanaf volgend jaar een lokale rekening, het gevolg van Spaanse wetgeving die het streamingbedrijven verplicht belasting te betalen in het land waar de inkomsten worden gegenereerd. Op dit moment komen de rekeningen fiscaal gezien uit Nederland. Laatste wijziging: 25 november 2020, 12:33

Dat heeft uiteraard alles te maken met een gunstiger belastingklimaat, meldt vakblad Advanced Television op basis van berichten in zakenkrant Cinco Días.

In Spanje behaalde Netflix een omzet van bijna 540 duizend euro, met een nettowinst van 9000 euro. Het bedrijf betaalde in Spanje daarover 3146 euro belasting. De omzet van Netflix International BV is 6,5 miljard euro voor het hele Europese continent, aldus Advanced Television. Er werd in Nederland 104 miljoen euro aan belasting afgedragen.

Meer landen werken aan wetgeving om technologiebedrijven belasting te laten betalen in het land waar inkomsten worden behaald. Overleg tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie over deze techbelasting verlopen moeizaam.

Frankrijk gaat technologiebedrijven vanaf nu belasten over inkomsten die ze dit jaar in Frankrijk hebben behaald. De meeste techbedrijven zijn Amerikaans: de Verenigde Staten dreigen Frankrijk met strafmaatregelen in de vorm van tarieven voor Franse producten en bedrijven.

Netflix verklaarde tegenover Cinco Días dat het in meer landen lokaal belasting gaat betalen, zonder concreet tijdplan. Meer bij Advanced Television

Bekijk meer van

Spanje Netflix

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.