website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Christelijk alternatief voor Blendle van start

Linda Nab — Geplaatst in religie op donderdag 5 november 2015, 16:41

Nieuws

Internetbureau Spring start per januari met Candle; een christelijk alternatief voor Blendle. In Candle zijn ruim twintig christelijke titels vertegenwoordigd, zoals EO Visie, Opwekking magazine en de Nieuwe Koers. Gebruikers krijgen voor 2.95 euro per maand onbeperkt toegang tot de Candle-database. Daarin zullen elke maand ongeveer 70 nieuwe artikelen worden toegevoegd.

Candle is een start up van internetbureau Spring, dat wordt gerund door de broers Wijnand en Lennard Voogdt. Ze maken online producties voor klanten en zijn onder meer uitgever de christelijke websites Jobfish enCvandaag.

Wijnand Voogdt (38): ‘Van veel christelijke bladen begint het ledenaantal kritisch te worden. Als er niets gebeurt, zullen een aantal van die bladen gaan sneuvelen. Dat zouden we jammer vinden.’ Door ze met Candle in een eigentijdse vorm te presenteren, hoopt Voogdt (oud medewerker van onder andere het Gelders Dagblad) dat de bladen weer een boost krijgen. Candle publiceert de magazines daarom ook niet integraal, maar alleen de beste vier artikelen per editie. ‘Dan zeggen abonnees de bladen in ieder geval niet op omdat ze het elders kunnen lezen.’

De naam is een duidelijke knipoog naar de online kiosk Blendle, waar Voogdt met veel bewondering naar heeft gekeken. ‘Maar het idee speelde al daarvoor, geïnspireerd op het succes van onder meer Spotify en Netflix.’ Het is tevens een knipoog naar de e-reader Kindle, want Voogdt wil in de toekomst ook e-books gaan aanbieden op het platform.

Candle – website en app – wil vanaf januari van start gaan met 40.000 abonnees, en dan ‘snel volume maken’. Volgens Voogdt moet dat lukken, aangezien Nederland 8 miljoen christenen telt. ‘Ik schat in dat een miljoen daarvan Candle leuk zullen vinden.’ Alle abonnees van de bladen die in Candle zitten, mogen de dienst een tijdje gratis proberen. ‘Het is de bedoeling dat ze daarna aan boord blijven’, aldus Voogdt. Op Candle.nu kunnen potentiële abonnees zich al met korting voorinschrijven. Op 1 januari gaat de dienst echt van start.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.