— woensdag 27 oktober 2021, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Netflix nieuwe partner voor museum Beeld en Geluid

Beeld en Geluid in Hilversum is gesloten en verbouwt het komende jaar fors. In oktober 2022 volgt heropening.

Streamingdienst Netflix is de nieuwe partner voor het nieuwe Beeld en Geluid Mediamuseum, dat over ongeveer een jaar opent. Netflix zal voor een paviljoen 'Vertellen' fragmenten uit populaire producties beschikbaar stellen. Daar leren bezoeker hoe vaste structuren gelden voor het opbouwen van verhalen.

Het gaat om beelden uit The Two Popes, Sex Education, The Queen’s Gambit, Over The Moon en La Casa De Papel. Netflix zegt vereerd te zijn om als eerste streamingdienst te kunnen meewerken aan het museum. Beeld en Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer is trots dat “zo’n grote speler” meewerkt.

De renovatie van het museum is in volle gang. Waar het museum zich voornamelijk op omroephistorie richtte, zal dat straks álle media omvatten. Over pakweg een jaar, medio 2022, heropent het museum met thematisch paviljoens: informeren, verkopen, delen, spelen en vertellen.

Een bezoeker krijgt volgens Beeld en Geluid straks een gepersonaliseerd bezoek, waarbij leeftijd, geslacht, belangstelling en mediavoorkeuren de uiteindelijke ervaring zal kleuren. “Hoogst persoonlijk, zoals we tegenwoordig met media omgaan”, aldus Beeld en Geluid.

Het museum biedt een virtuele rondleiding door het nieuwe Beeld en Geluid aan.

Bekijk meer van

Netflix Beeld en Geluid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.