banner anp

— maandag 14 oktober 2019, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Nep-video van Trump die journalisten en critici neerschiet getoond in zijn hotel

© David Maxwell / EPA

Een video waarin een nep-president Trump journalisten en politieke tegenstanders neerschiet, neersteekt en aanvalt, werd vorige week getoond op een conferentie voor zijn aanhangers in zijn hotel in Miami, meldt The New York Times.

In de video is onder andere het logo van zijn herverkiezingscampagne voor 2020 te zien. De video bevat een reeks internetmemes. De meest gewelddadig clip toont het hoofd van Donald Trump op het lichaam van de man die het vuur opent in de ‘Kerk van nepnieuws’ op parochianen die de gezichten hebben van critici of logo’s tonen van media-organisaties zoals CNN, PBS, NPR, Politico, The Washington Post en NBC. Het beeld lijkt bewerkt te zijn uit een scene van de film Kingsman: the secret service, uit 2014.

Twee jaar geleden publiceerde Trump een video op Twitter waarin hij worstelt met een man wiens hoofd is vervangen door het CNN-logo. De president werd bekritiseerd voor het aanmoedigen van geweld tegen journalisten door die clip online te plaatsen, maar zijn aanhangers genoten ervan en hielpen de tweet viral te gaan.

Volgens de krant laat deze nieuwe video zien dat het negatieve taalgebruik van Trump over de media en zijn zelfverklaarde oorlog met de pers zijn aanhangers heeft beïnvloed en nu in hun eigen propaganda te zien is. Trump laat zich al jaren laatdunkend uit over de pers, maar sinds hij wordt geconfronteerd met afzettingsprocedures heeft hij zijn aanvallen op nieuwsmedia opgevoerd. Hij noemt media regelmatig de “vijanden van het volk”.

De zoon van Donald Trump, Donald Trump Jr., zijn voormalige woordvoerster Sarah Huckabee Sanders en de gouverneur van Florida Ron DeSantis, waren aanwezig op de driedaagse conferentie, die werd gehouden door de pro-Trump groepering American Priority. Zij zouden de video niet hebben gezien. Een woordvoerder uit het campagneteam van Donald Trump zegt dat hij niets wist van de video. “Die video is niet ons geproduceerd en we keuren geweld niet goed”, aldus Tim Murtaugh.

Bekijk meer van

Donald Trump

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.