e learning nvj

— vrijdag 6 september 2019, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse topman weg bij Springer Nature

© Jeroen Jumelet / ANP

De Nederlander Daniel Ropers vertrekt per direct als topman van de wetenschappelijke uitgeverij Springer Nature, dat heeft de Duitse uitgever bekendgemaakt. Hij neemt een sabbatical.

Ropers leidde Springer Nature, na Elsevier de grootste wetenschappelijke en educatieve uitgever ter wereld, sinds oktober 2017.

In een verklaring zegt Ropers dat hij na “25 intensieve jaren in het bedrijfsleven” een sabbatical neemt. Hij wil onder andere meer tijd vrijmaken voor zijn privéleven, zegt Ropers tegen Het Financieele Dagblad.

Voor zijn vertrek naar Springer Nature was Ropers negentien jaar het gezicht van webwinkel bol.com. Het recente overlijden van zijn vriend en oud-Bol.com-kompaan Michel Schaeffer aan kanker speelt een rol in zijn besluit. “Ik realiseer me hoe kort de tijd is”, zegt Ropers die een sabbatical gaat nemen. “Er is een ontzettend dik boek van dingen die ik de afgelopen 25 jaar te weinig heb gedaan.”

Ropers wordt opgevolgd door de huidige financieel directeur van de onderneming, de Nederlander Frank Vrancken Peeters. Meer bij Springer Nature

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.