— maandag 30 november 2015, 12:57 | 1 reactie, praat mee

Nieuwe raad van toezicht NPO

Bruno Bruins, Lizzy Doorewaard, Gala Veldhoen, Femke den Boer en Frank Vrancken Peeters worden per 1 januari benoemd als leden van de nieuwe onafhankelijke raad van toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Bruins wordt voorzitter, zo meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De raad van toezicht is door een extern wervings- en selectiebureau geselecteerd en vervolgens door een onafhankelijke benoemingscommissie voorgedragen aan staatssecretaris Dekker (Media). Reden voor de vervanging is dat de zittende raad van toezicht de maximale wettelijke termijn heeft bereikt. Op 1 januari 2016 loopt de tweede periode af en de raad van toezicht kan niet voor een derde periode worden herbenoemd.

Mogelijk worden er later nog meer leden toegevoegd aan de nieuwe raad van toezicht. Er ligt een wetswijziging van de mediawet bij de Eerste Kamer om de uitbreiding van de raad toe te staan tot maximaal een voorzitter en zes leden. Dit in verband met de grotere rol en verantwoordelijkheid voor de NPO in het gewijzigde wetsvoorstel.

Praat mee

1 reactie

herman, 30 november 2015, 21:35

Een onafhankelijk toezicht voor een staatsomroep?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.