— maandag 10 juli 2017, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse tak Gruner + Jahr te koop

G+J Media, de Nederlandse dochter van de Duitse tijdschriftenuitgever Gruner + Jahr, staat in de etalage. Dat melden meerdere bronnen in de mediasector aan Het Financieele Dagblad. Het moederbedrijf zou zich meer willen richten op digitale uitgaven en zoekt actief naar een koper.

G+J Media is onder meer uitgever van de Nederlandse edities van Vogue en National Geographic en van de tijdschriften Quest, Jan en Glamour. Ook maakt het in opdracht van bedrijven magazines en digitale producties. Bij de in Amsterdam-Duivendrecht gevestigde uitgever werken circa 130 mensen. Winst- en omzetcijfers worden niet bekendgemaakt.

De verkoopplannen komen op het moment dat oprichter Eric Blok van de Nederlandse G+J-divisie vorige maand per direct is vertrokken als bestuursvoorzitter. In een persverklaring meldde het bedrijf medio juni dat de verbintenis met wederzijdse goedkeuring is opgezegd. De ceo is opgevolgd door Corine d’Haans, die hiervoor verkoopdirecteur (chief commercial officer) was.

Bekijk meer van

Gruner + Jahr G+J Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.