Tegel Beeld en Geluid

— maandag 6 oktober 2014, 16:39

Bertelsmann koopt Gruner + Jahr

De familie Jahr verkoopt het laatste aandeel in de uitgeverij Gruner + Jahr. Het bedrijf (met een jaaromzet van ruim 2 miljard euro en bijna 12.000 werknemers) komt daarmee volledig in handen van mediabedrijf Bertelsmann, dat de overige aandelen al bezat. Het familiebelang van 25,1 procent werd beheerd door een speciale holding. De overname van Gruner + Jahr door Bertelsmann moet per 1 november aanstaande zijn afgerond. Bertelsmann stelt dat de overname hen een nog steviger positie geeft in de creatieve sector. Ook kan het bedrijf nu - zonder invloed van de Jahrs zelf - sneller reageren op veranderingen in de markt, aldus Bertelsmann-topman Thomas Rabe. Rabe noemt de overname een "duidelijke keuze voor de journalistiek", zoals het mediabedrijf zich ook aan de televisie-, radio- en boekentak heeft gecommiteerd. Rabe bedankte de familie Jahr voor betrokkenheid bij het bedrijf in de afgelopen 45 jaar. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt; Bertelsmann betaalt de Jahr-familie in cash. Meer bij Bertelsmann

Bekijk meer van

Gruner + Jahr Bertelsmann

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.