— vrijdag 20 mei 2022, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse journalist opgepakt in Benin; beschuldigd van spionage

Journalisten Olivier van Beemen en Florine Nobime zijn in het Afrikaanse land Benin opgepakt op verdenking van spionage. Na vier dagen te zijn vastgehouden werden ze weer vrijgelaten. Van Beemen werd vervolgens het land uitgezet. Laatste wijziging: 22 mei 2022, 08:58

Dat meldt Follow The Money (FTM). De Nederlandse Van Beemen en de uit Benin afkomstige Nobime deden in januari en februari van dit jaar onderzoek naar natuurbeschermingsorganisatie African Parks.

De journalisten werden in het stadje Tanguiéta aangehouden bij een identiteitscontrole, nadat ze in het noorden van het land mensen interviewden die in de buurt van het nationale park Pendjari wonen. Pendjari is een van de parken die wordt beheerd door African Parks.

Van Beemen was correspondent in Frankrijk en deed de afgelopen jaren onderzoek naar Heineken in Afrika. Hij schrijft voor FTM, NRC en de Franse krant Le Monde.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.