— dinsdag 13 april 2021, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse defensiefotografen winnen prestigieuze militaire fotoprijs

De winnende foto van Zwaal in de categorie Feature - © Aaron Zwaal

Twee Nederlandse defensiefotografen zijn in de prijzen gevallen bij de 'Military Visual Awards', een prestigieuze Amerikaanse fotowedstrijd. De prijs wordt sinds 2018 uitgereikt aan de beste militaire foto- of videograaf. Het gaat om Aaron Zwaal en Hille Hillinga.

Zwaal won de eerste prijs in de categorie Feature met een foto van Nederlandse mariniers in de woestijn van Dubai. De foto was genomen toen Zwaal vorig jaar drie weken mee ging op een vijf maanden missie van Nederlandse mariniers in de Golfregio. De Nederlanders waren daar voor de door Frankrijk geleidde EMASOH-missie, om het gebied in kaart te brengen en de veiligheid in de regio te vergroten. Verder kreeg hij een derde plek in de categorie Picture Story.

Hille Hillinga won dit jaar de tweede prijs in de categorie Illustrative en kreeg ook een eervolle vermelding in de categorie Picture Story. Meer bij de NOS / Military Visual Award / Defensie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.