— woensdag 28 oktober 2015, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Nederlands Dagblad over op tabloid

Ilvy Njiokiktjien / ANP

Het Nederlands Dagblad (ND) zal vanaf vrijdag 30 oktober op tabloidformaat verschijnen, een wijziging die voortvloeit uit de overstap naar een nieuwe drukker. Het ND, gevestigd in Barneveld, liet hun krant in berliner-formaat in Limburg drukken, op de enige voor dat formaat geschikte pers in Nederland.

De overgang naar tabloid was eerder dit jaar al aangekondigd. De overstap naar Rodi Media in Diemen betekent een lagere transporttijd, waardoor de krant twee uur aan zaktijd wint. De deadline betekent een actuelere krant, aldus hoofdredacteur Sjirk Kuijper. Naast dat het ND op een kleiner formaat verschijnt, zal de krant wekelijks minstens dertig procent meer pagina’s bevatten, aldus Kuijper.

Het drukproces in Diemen brengt inkt waterloos naar papier, wat een scherpere drukkwaliteit in letter en foto’s oplevert.

Bekijk meer van

Nederlands Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.