— donderdag 28 april 2011, 16:35

‘Nederland moet Gonggrijp beschermen’

De IJslandse parlementariër Birgitta Jónsdóttir vindt dat Nederland volstrekt onvoldoende handelt in de bescherming van internetactivist Rop Gonggrijp, die in het vizier is van de Amerikaase justitie wegens de hulp die hij heeft gegeven bij het publiceren van de video 'Collateral Murder'. Ook Jónsdóttir was bij de publicatie van de video betrokken, maar krijgt verregaande bescherming van de IJslandse regering. In Nederland sloot verantwoordelijk minister Uri Rosenthal niet uit dat uitlevering van Gonggrijp wordt overwogen, als daartoe een verzoek binnenkomt. Gonggrijp kon voor dat zuiver-procedurele standpunt nog wel begrip opbrengen. De IJslandse parlementariër is drijvende kracht achter het Icelandic Modern Media Initiative (IMMI), het wereldwijd vooruitstrevendste pakket aan wetsvoorstellen voor meningsuiting, vrijheid van informatie en vrijheid van media. Jónsdóttir geeft op de Internationale Dag van de Persvrijheid - 3 mei aanstaande - de Persvrijheidlezing.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.