— vrijdag 4 september 2015, 10:29 | 0 reacties, praat mee

‘Nederland gaf financiële steun aan Russische krant’

ANP Novaja Gazeta

De Nederlandse overheid zou jarenlang de Russische oppositiekrant Novaja Gazeta financieel hebben gesteund. Dat meldt het AD op basis van een bericht van de Russische pro-Kremlin-krant Izvestia. Volgens Izvestia zit de Nederlandse regering achter de "meer dan honderd artikelen" die Novaja Gazeta schreef over de aanslag op vlucht MH17. De artikelen zouden allemaal een "anti-Russisch" karakter hebben. Novaja Gazeta erkent dat het geld heeft gekregen van Nederlandse fondsen. Novaja Gazeta onthulde een rapport van onderzoekers uit de Russische wapenindustrie en gaf toe dat MH17 mogelijk door een BUK was neergehaald, maar werd afgeschoten vanuit een stadje in handen van Oekraïne. De hoofdredactie van de krant laat weten dat Den Haag nooit redactionele invloed heeft gehad. Meer bij het AD (betaald, via Blendle)

Bekijk meer van

Novaja Gazeta

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.