— vrijdag 11 mei 2018, 08:51 | 0 reacties, praat mee

‘NBC niet op hoogte van vermeend wangedrag presentator’

De vier vrouwen die naar buiten kwamen met verhalen over seksueel ontoelaatbaar gedrag van Today Show-presentator Matt Lauer, hebben niet eerder bij het management van zender NBC aangeklopt met hun klachten. De zender was daarmee niet op de hoogte van Lauers gedrag. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat woensdag naar buiten kwam en waarvoor 68 getuigen zijn geïnterviewd.

Dat meldt NBC News. Het onderzoek werd uitgevoerd door twee onafhankelijke advocatenkantoren, in samenwerking met een advocaat van NNC.

Seksueel getint
De ondervraagde getuigen schetsen een positief beeld van Lauer, die 25 jaar bij NBC werkte. Wel maakte hij regelmatig seksueel getinte grappen op de werkvloer waarbij hij “vrouwen op seksuele manier complimenteerde met hun verschijning”. Vrouwen die niet reageerden op Lauers opmerkingen werden verder wel met rust gelaten. Daarom dienden zij nooit klachten in bij het management van de zender.

Lauer werd eind november ontslagen omdat hij ongepast gedrag op de werkvloer zou hebben getoond. Het door de advocaten uitgevoerde onderzoek ontkent ten stelligste dat er de nieuwstak van de zender een cultuur vol seksuele intimidatie heerst. Meer bij NU

Bekijk meer van

NBC Matt Lauer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.