— vrijdag 14 augustus 2015, 09:13 | 0 reacties, praat mee

NBC verbreekt banden met Donald Trump

Scott Olson / AFP

Zender NBC heeft aangekondigd dat het programma The Celebrity Apprentice, waar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump een groot deel van zijn publieke bekendheid heeft te danken, voorlopig geen nieuw seizoen krijgt. Als het programma (waarin Trump een baan vergeeft als economiestudenten door zijn brandende hoepels zijn gesprongen, red) terugkeert, zal dat met een nieuwe presentator zijn. Laatste wijziging: 14 augustus 2015, 09:14

Hoewel NBC benadrukt dat er geen frictie is tussen de zender en Trump, speelt mee dat de presidentskandidaat de nodige politiek incorrecte uitingen heeft gedaan over onder meer Mexicaanse immigranten - allen verkrachters en criminelen - en over een vrouwelijke interviewer bij het recente politieke tv-debat. Die was agressief in haar vraagstelling omdat ze waarschijnlijk menstrueerde, aldus Trump.

NBC nam in juni (toen Trump zijn opmerking over Mexicaanse immigranten maakte) al afstand van de vastgoedtycoon. Nu is ook de laatste band verbroken. Topman Bob Greenblatt van de entertainmentdivisie van NBC zegt dat Trump “een vriendelijke vogel” is, die intensief meedacht over het programma ‘Celebrity Apprentice’. “Hij is echt een buitengewoon hartelijke vent. We gaan absoluut niet als vijanden uit elkaar”, aldus Greenblatt.

Bekijk meer van

NBC Donald Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.