— woensdag 9 september 2009, 09:01

NAVO bevrijdt ontvoerde NYT-journalist

UPDATE NAVO-troepen hebben een Britse journalist bevrijd die door de Taliban was ontvoerd. Stephen Farrell, verslaggever voor de New York Times, was op zaterdag ontvoerd toen hij een reportage wilde maken bij twee door de NAVO gebombardeerde tankwagens. Ook zijn Afghaanse tolk werd ontvoerd. Farrell belde zijn krant na de bevrijdingsactie en berichtte dat "veel soldaten" een heftig vuurgevecht hadden geleverd met zijn ontvoerders. Farrells Afghaanse vertaler Munadi werd bij de actie gedood; onduidelijk is of hij door kogels van Britse troepen of Taliban is geraakt. In 2004 werd Farrell ook al eens ontvoerd toen hij voor het Britse dagblad The Times in Irak werkte, meldt de BBC. The Guardian bericht dat bij de bevrijdingsoperatie een Britse soldaat is omgekomen.

Bekijk meer van

Afghanistan

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.